Sopsortering

Det är mycket att hålla reda på när det gäller sortering av sopor och för att underlätta för alla har vi tagit fram information om vad som gäller för boende i Haninge Kommun generellt och i Söderby 2:14 specifikt. Se dokumentet om sopsortering som du kan ladda ner här under.

SRV - Återvinningscentralen i Jordbro

Alla som bor i Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nynäshamn och Salems kommuner lämnar sina grovsopor gratis på återvinningscentralerna. För att besöka våra centraler behöver du ett passerkort. Det beställer du enkelt här: SRV-passerkort


Observera att föreningen hänvisar allt renoveringsavfall, elektronik samt skrymmande avfall till återvinningscentralerna.


Adress: Rörvägen 23   Karta

Öppettider
Måndag stängt
Tisdag-torsdag 15.00-20.00
Fredag  13.00-18.00
Lördag 09.00-15.30
Söndag 10.00-15.30 


Infaller det en röd dag på en veckodag har vi öppet som fredag dagen innan.

Stängt: Trettondag jul, långfredagen, annandag påsk, 1 maj, Kristi himmelsfärdsdagen, 6 juni, midsommarafton, midsommardagen, Alla helgons dag, julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton och nyårsdagen.

 

Grovsopor

Grovsoprummet är tyvärr stängt tills vidare p.g.a. mycket dyra extra-kostnader då det slängts saker som inte får slängas där. Grovsopor måste köras iväg till SRV i Jordbro.
 

Obs! Att ställa av saker utanför grovsoprummet räknas som nedskräpning av allmän plats och kan leda till böter. 

Fyndet

Om du har möbler, prylar och kläder som är i funktions-dugligtskick kan Haninge kommuns second hand butik Fyndet vara intresserade av det. De hämtar sakerna hemma hos dig.
Ring: 08-606 81 00 och hör om de är intresserade dina gamla prylar.